promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Őszinte mosoly a célba érkezésnél - Milák Kristóf elárulta miért örült jobban az ezüstéremnek
Borítókép:  Profimedia
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Hatalmas küzdelmet hozott a 100 méteres pillangóúszás döntője szombaton hajnalban Tokióban, ahol Milák Kristóf és az amerikai Caeleb Dressel között dőlt el az aranyérem. 

Milák Kristóf magyar idő szerint szombaton hajnalban, 100 méter pillangóúszásban is megmutatta, hogy ő bizony a világ egyik legjobbja. A 21 éves úszó legnagyobb riválisa a kétszeres olimpiai bajnok amerikai Caeleb Dressel volt, aki már a középfutamban 49.71-el, új olimpiai rekordot úszott, így egyértelműen a világ- és olimpiai csúcstartó amerikai volt a versenyszám toronymagas esélyese.

Ez azonban nem zavarta Milákot, aki ugyan olyan magabiztossággal lépett oda a rajkőhöz, mint amilyennel kiszállt két nappal ezelőtt, a 200 méter pillangó győzelme után a medencéből. 

Dressel remekül kapta el a rajtot, és már fél testhosszal a mezőny előtt volt az első ötven méter után. Milák egy kicsit beragadt az elején, így a forduláskor 65 század volt a hátránya az amerikai mögött.

A második ötven méterre azonban jött a szenzációs bravúr, Milák fokozatosan jött fel az ellenfelére, aminek 49.68-as Európa-csúcs lett a vége, de az amerikai résen volt, és 49.45-el, új világrekorddal, végül megnyerte harmadik olimpiai bajnoki címét is. Dressel alig hitt a szemének, amikor meglátta az eredményjelzőt, és rögtön a magasba emelte Milák kezét, hiszen ez nélküle nem sikerült volna. Elvégre, ki más, ha nem a magyar klasszis kergeti meg, így az amerikait.

Milák beérkezést követően nagyon boldog volt, a Nemzeti Sportnak pedig azt is elárulta miért örül szinte jobban a második helynek, mint a korábbi 200 méter pillangó aranyának. 

"Megkönnyebbültséget éreztem, hogy célba értem, hogy végre vége, és büszkeséget – büszke vagyok magamra és az ellenfelekre is, hogy ilyen jót versenyeztünk, tényleg kihoztuk egymásból a legjobbat. Százon tudok kivel versenyezni, hiszen van egy ellenfelem, akit el akarok kapni, kétszázon viszont igazából csak saját magammal küzdök. Nem mondom, hogy ez nehezebb, vagy könnyebb"

 [[cikk2]]

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás